Johannes Ringsby

Elit

Johannes är en lovande skidåkare strax under landslagsnivå. Han bor i Falun, tränar i den underbara Lugnet-terrängen och ingår i Dala Sports Academy’s team. Johannes satsar 100 % på att nå den yttersta eliten inom sprintskidåkning. Dessutom kan han åka fort på distanslopp, senast i Sverigecupen där han blev 16:e man på 20 km fritt.

Sedan juni 2015 är styrketräning med Skigrip en viktig del av hans satsning.

26/02 - 2016

Körde explosivstyrka idag.  Bara flög upp i chinsen!  Bra form överlag. Det känns som min lägsta-nivå har blivit högre.

Klart du flyger ;-) Du var ju stark redan innan du började styrketräning med Skigrip i somras. Eftersom du har ökat styrkan utan att öka i vikt så höjer du så klart din prestationsförmåga.  Skall bli spännande att följa din väg mot världseliten!

Henrik Gustavsson

Elitmotionär

Henrik har åkt Vasaloppet på 5.15 för 10 år sedan. Tävlar numera mest i multisport. Han skall nu ta sig an den stora utmaningen i Nordenskiöldsloppet (22 mil) och vill förbättra styrkan i stakningen. Uthålligheten finns redan. Henrik är chef på postnord och pendlar till jobbet i Örebro. Styrketräningen med Skigrip är effektiv och tidsbesparande vilket passar honom bra.

26/02 - 2016

Jag skall köra Nordensiöldsloppet (22 mil). Förklara varför styrka är viktigt för mig då?

Ökad maximal muskelstyrka gör att du vid varje staktak använder en mindre del (%) av ditt max. Då behöver inte så många muskelfibrer aktiveras i varje staktag och de andra fibrerna kan återhämta sig. Dessutom får man bättre cirkulation i musklerna.  Du kommer dock att bli trött ändå ;-)

Liss Kerstin Sylvén

Motionär

Jag tränar mycket och varierat för att orka med övriga livet och för att det är så roligt att jag inte kan låta bli. Jag är ledare i Friskis&Svettis och leder SkivstångIntervall-pass, och på fritiden ägnar jag mig åt löpning, styrketräning, cykling, simning och skidåkning. För att få ny motivation är jag ständigt på jakt efter nya träningsmetoder, och därför ska det bli spännande att få prova Skigrip och se om armar, och framförallt triceps, kan bli riktigt bra tränade, något som hittills har varit svårt att få till.

26/02 - 2016

Vilken av de olika övningarna med Skigrip ger bäst effekt på triceps?

Triceps består ju av tre delar (därav namnet).  Det långa huvudet kan vara svårt att komma åt med t ex armhävningar eller bänkpress.  Om man däremot håller armarna över huvudet och kör s.k. triceps extension får man en väldigt bra strectch i den delen av triceps och därmed en bra aktivering. Se video.  Ta det lite försiktigt de första gångerna för träningsvärken blir grym…